Skip navigation MENU

Sales Engineer

Lijkt het jou gaaf om als Sales Engineer met de klant om tafel te zitten en hen te helpen bij het vinden van de juiste technische oplossing? Of ben je liever van projectaanvraag tot oplevering als Projectleider betrokken bij alle stakeholders? T-Level weet de weg! Voor ons eigen ingenieursbureau én onze klanten bieden we verschillende sales functies in Midden-, Noord- en Oost-Nederland. Stuur Bram een WhatsApp-bericht om samen jouw ideale baan en bedrijf te vinden. 

Wat krijg je?

 • Salaris tussen €2.800 en €5.000 bruto per maand
 • Na een jaarcontract direct een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen, 13 ADV-dagen, flexibele werktijden, vakantiegeld en winstdeling
 • Persoonlijke begeleiding voor de juiste carrièrestap en ontwikkeling
 • Gegarandeerd een positie bij jouw wensen en ambities

Wat neem je mee?

 • Minimaal een hbo opleiding in een technische of commerciële richting. Voorgaande werkervaring kan ook
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Je beschikt over een rijbewijs
Past de unieke rol als Sales Engineer bij jou?
Solliciteer direct!

Uitgelichte vacature: Projectleider

In deze combinatierol als Projectleider ga jij vanuit de techniek aan de slag met sales, projectleiding en werkvoorbereiding. Je bent verantwoordelijk voor klantprojecten en maakt zelf een basisontwerp dat voldoet aan de specificaties. Vervolgens zorg je dat leveranciers en logistiek de producten op de juiste manier, tijd en plek leveren. Uniek aan de functie:

 • Vanaf het begin projectleider van je eigen projecten, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • De projecten worden wereldwijd ingezet op spraakmakende locaties. Als je op verjaardagen vertelt waar je aan werkt kan iedereen dat direct begrijpen
 • Binnen het bedrijf wordt veel gebruik gemaakt van duurzame of bijzondere materialen

Heb je al commerciële ervaring? Dan is de rol van Sales Engineer mogelijk interessant voor jou. ▼

Sales Engineer internationaal

Projectleider industrie

Uitgelichte vacature: Sales Engineer

Als Sales Engineer bij een internationale productontwikkelaar ligt jouw verantwoordelijk bij je eigen klantennetwerk in Amerika, Midden Oosten of Azië. Via teams en telefoon bespreek je technische aanvragen, voer je onderhandelingen en bied je de beste technische oplossing. Binnen het bedrijf is er een informele en open sfeer. Uniek aan de functie:

 • Bijzondere producten die over de hele wereld in imposante installaties worden ingezet
 • Veel kennis en kunde binnen de organisatie. Je wordt uitvoerig begeleid en kan op korte termijn mooie stappen maken
 • Meermaals per jaar bezoek je met de Area Sales Manager je eigen klanten in het buitenland
Meer weten over de functie of jouw carrièrekansen?
Stuur Bram een bericht!

Consultant Bram

Consultant Bram

Ik leer je graag kennen! Als consultant sta ik klaar voor kandidaten en bedrijven. Ook nadat ik iemand heb geholpen bij een baan blijf ik graag in contact!

Bram heeft zowel een technische als bedrijfskundige achtergrond. Door zijn ervaring in de technische branche weet hij de juiste verbindingen te maken tussen mensen en bedrijven. Hierbij werkt hij vanuit de relatie en pakt hij door.

Stuur een bericht via WhatsApp >

Wat doet een Sales Engineer?

Als Sales Engineer richt je je op de technische verkoop van halffabricaten, complete producten en/of machine(lijnen). Afhankelijk van je ervaring en talenten heb je ook coördinerende of leidinggevende taken. De focus in je werkzaamheden hangt af van je specialisatie en het bedrijf. Zo is er differentiatie in hoe technisch of commercieel de functie is. Je kan bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in technische oplossingen of juist een bepaalde sector, zoals olie/gas, machinebouw en food.

Wat maakt de functie leuk?

De combinatie van techniek en sales maakt het een afwisselende functie, waarbij je direct resultaten kunt boeken. Afhankelijk van hoe de rol is ingedeeld bij het bedrijf is het een rol waarbij je vanuit kantoor werkt, maar ook zelf bij klanten op bezoek gaat om het vraagstuk te bespreken. Vanuit deze vraag zorg jij, samen met collega’s, voor de beste oplossing voor de klant.

Wat verdient een Sales Engineer?

De hoogte van het salaris hangt af van je ervaring en opleiding en varieert per sector en regio. Het gemiddelde maandsalaris van Sales Engineer ligt rond de €3.140 bruto per maand. Afhankelijk van de complexiteit van de projecten, de mate waarin je leiding geeft en verantwoordelijkheden lopen de salarissen door tot € 5.000 bruto per maand.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Sales Engineer?

Vanuit deze functie kun je doorgroeien naar senior Sales Engineer, Salesmanager (meer commercieel) of Manager Sales (leidinggevende). Benieuwd wat jij kan doen om door te groeien in de functie? We bespreken graag hoe we jouw carrière een boost kunnen geven.

 

Welke opleiding heb je nodig om Sales Engineer te worden?

Om te werken als Sales Engineer heb je de opleiding Werktuigbouwkunde, NIVA / Autotechniek, Technische Bedrijfskunde, Technische Natuurkunde of Chemische Technologie op hbo- of wo-niveau nodig. Heb jij een ander diploma behaald? Onze Consultants kijken graag met je mee of jouw opleiding en ervaring aansluit bij een functie als Sales Engineer. Vraag hier informatie aan!

Welke vaardigheden en kennis heb je nodig?

Je beschikt over communicatieve-, sociale- en commerciële vaardigheden. Deze zijn bovengemiddeld belangrijk. Ook is je Engelse taalvaardigheid goed op niveau. Een andere extra taalvaardigheid is een pré. Verder heb je kennis van specifieke machines en/of apparaten, afhankelijk van de branche waar je wil werken. Daarnaast heb je interesse in wat de (potentiële) klant beweegt en ga je oplossingsgericht te werk.

Met wie werkt de Sales Engineer samen?

In deze functie werk je samen met een technisch Salesmanager of Accountmanager. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de verkoop en afhandeling van de producten/systemen. Afhankelijk van je functie heb je ook contact met de afdeling engineering en heb je direct contact met klanten. Het kan ook zijn dat je deze klanten persoonlijk bezoekt.

Bij welke bedrijven kun je werken als Sales Engineer?

Je kunt als Sales Engineer voor een grote verscheidenheid aan bedrijven werken. In de afgelopen decennia hebben wij al veel professionals geadviseerd en succesvol naar een baan binnen de industrie begeleid. Schrijf je in voor de Job Alert om als eerste op de hoogte te zijn van relevante vacatures.