Skip navigation MENU

Technisch Schrijver

Wat houdt de functie Technisch Schrijver in?

Als Technisch Schrijver ben je verantwoordelijk voor het schrijven en beheren van technische documentatie.

Wat doet een Technisch Schrijver?

Als Technisch Schrijver verzamel jij tijdig alle benodigde informatie van diverse afdelingen, om vervolgens deze informatie op de juiste manier en volgens planning te documenteren. De informatie die jij hebt ontvangen vertaal je naar een duidelijke handleiding voor de gebruiker en houd je daarbij rekening met specifieke land- en klantwensen. Naast deze werkzaamheden denk je mee over de gevolgen van nieuwe software (updates), houd je ontwikkelingen op het gebied van technische documentatie en vertalingen in de gaten en denk je actief mee in het toepassen van nieuwe ontwikkelingen. Eventueel help je ook mee bij de implementatie hiervan.

Met wie werken Technisch Schrijvers samen?

Als Technisch Schrijver verzamel jij binnen het bedrijf de juiste informatie en werk je daarvoor samen met verschillende afdelingen. Zo werk je onder andere samen met de afdelingen Mechanical Engineering, Software Engineer en Inkoop.

Wat maakt de functie Technisch Schrijver leuk?

Als Technisch Schrijver ben jij het verzamelpunt van alle informatie van verschillende afdelingen. Door jouw werkzaamheden beschikt de gehele organisatie waarin je werkt over de juiste (technische) documentatie. Daarnaast heb je een belangrijke rol voor de eindgebruiker. Door de duidelijke handleidingen die jij opstelt draag je bij aan een goede beleving van het product.

Bij welke bedrijven en sectoren kun je werken als Technisch Schrijver?

Jij komt te werken bij een bedrijf met een eigen product en productie. Dit kan uiteenlopen tussen allerlei producten, machines en systemen. Hierbij kan je denken aan consumentenproducten tot grote olie en gas compressoren en van windmolens tot complete machinelijnen.

Wat verdient een Technisch Schrijver?

Het salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Het gemiddelde salaris van een Technisch Schrijver ligt tussen de €2750,- en €3250,- bruto per maand. Wanneer je start als Content Specialist ligt dat gemiddeld rond de €2250,-. Met ervaring kan dat oplopen tot ongeveer €4000,-.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Technisch Schrijver?

Met de ervaring die je hebt als Technisch Schrijver kan je in aanmerking komen voor een rol als Content Specialist.

Welke opleiding heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je bent in het bezit van een (technische) mbo- of hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting werktuigbouwkunde, mechatronica, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar. Als je geen technische studie hebt gedaan, maar wel affiniteit hebt met techniek zou je hiervoor ook in aanmerking kunnen komen.

Welke ervaring en kennis heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je hebt affiniteit of ervaring met Content Management Systemen (CMS). Daarnaast heb je een gevoel voor taal en ben je in staat om informatie duidelijk om te zetten naar (technische) documenten en handleidingen.

Welke vaardigheden heb je nodig om Technisch Schrijver te worden?

Je bent in staat om de juiste informatie op te halen vanuit verschillende partijen. Daarvoor is het samenwerken met verschillende afdelingen erg belangrijk. Bovendien is het van belang dat je het overzicht bewaart en hoofdzaken van bijzaken kan scheiden.

Benieuwd naar deze functie?
Bekijk relevante vacatures!

Zij gingen je voor

Bekijk de referentieverhalen