Skip navigation MENU

Historie

Oprichting AKOS

In 1969 richtte Jan Schippers, een werktuigbouwkundig constructeur, ingenieursbureau AKOS Engineering op in Apeldoorn. AKOS is een moderne afkorting die verwijst naar Advies & KOnstruktiebureau Schippers. Het bedrijf groeide snel en werd een professionele kennisleverancier voor de maak- en procesindustrie, met meerdere vestigingen verspreid over Nederland. Begin jaren 90 verkocht Jan Schippers het bedrijf aan een groep betrokken medewerkers.

Ingenieurs- en Recruitmentbureau

In 2005 richtte Ben van Vuuren, na een carrière in de technische arbeidsbemiddeling, recruitmentbureau Eastec op. Hij deed dat in samenwerking met AKOS Engineering, doordat beide partijen synergiekansen zagen. Samen konden zij inspelen op de tijdelijke én structurele behoefte aan technische kennis en capaciteit binnen de industrie.

Dat bleek een succesvolle combinatie! Wat ertoe leidde dat Ben besloot AKOS Engineering over te nemen, toen hij hiertoe in 2009 de kans kreeg. Hij integreerde beide bedrijven onder de naam AKOS en transformeerde het geheel tot een volwaardige industriële ontwikkelingspartner, met vier business units: Development & Engineering, Projectsupport, Interim- & Projectmanagement en Recruitment.

Coronacrisis

Hoewel AKOS ook te maken kreeg met de uitdagingen van de coronacrisis, begon het bedrijf zich in 2021 en 2022 te herstellen. Met name de Interim- & Projectmanagementtak maakte een explosieve groei door. Een groei die Ben ook graag wilde realiseren binnen de recruitmentservice van AKOS. Vanuit zijn achtergrond en passie besloot Ben zich hier opnieuw op toe te leggen.

Splitsing activiteiten AKOS

Met een periode van leiderschap en inspirerende sessies met mede-ondernemers, besloot Ben AKOS over te dragen aan MT-leden Ferry Boers en Reinier Jansen. Als medeverantwoordelijken voor de ingenieursbureau activiteiten hebben Ferry en Reinier hun waarde al bewezen in de organisatie. De overdracht werd zorgvuldig overwogen en na uitgebreide gesprekken kwam het besluit tot stand.

Vanaf januari 2023 is de AKOS Groep in vertrouwde handen overgedragen aan Reinier en Ferry als nieuwe eigenaren. Met volle enthousiasme en ambitie gaat Ben verder waar hij in 2005 mee was begonnen: het helpen van technische professionals bij hun volgende carrièrestap!

T-Level

Ben richt zich samen met het Consultant team op het nieuw leven inblazen van de Recruitment- en Detacheringstak. Het bedrijf gaat verder onder de naam: AKOS T-Level. AKOS als eerbetoon aan de historie en verbondenheid met AKOS. T-Level als variant op de bekende term ‘C-Level’ en bekende kwalificatie voor mensen in het Verenigd Koninkrijk met een technische achtergrond. Onze ambitie is dat T-Level net zo’n begrip wordt in Nederland, maar dan voor technische professionals die toe zijn aan een volgende carrièrestap. Vandaar de tagline in ons logo: Next level Tech-Careers. Wij gaan ervoor!

“Met een hernieuwde focus en enthousiasme zet T-Level de reis voort. Onze Consultants ondersteunen technische professionals bij het bereiken van nieuwe hoogten in hun loopbaan. We geloven in de kracht van samenwerken en blijven nauw verbonden met het ingenieursbureau AKOS om gezamenlijk succes te realiseren binnen de maak- en procesindustrie,” aldus Ben.

De samenwerking met ingenieursbureau AKOS blijft bestaan, omdat de voordelen van synergie ruimschoots bewezen zijn. Beide bedrijven delen de kantoorlocaties en ondersteunende afdelingen, zoals Marketing, HR en Administratie.

T-Level ondersteunt het ingenieursbureau AKOS bij het vinden van nieuwe engineers en projectmanagers. Ook blijven beide bedrijven samenwerken om klanten in de maak- en procesindustrie te ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Geïnteresseerd in de dienstverlening van T-Level? Lees verder op onze website.
Of benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Leer de mensen achter T-Level kennen
Bekijk het team

Directeur en Eigenaar Ben van Vuuren

Ben is een gedreven ondernemer die al zijn hele werkzame leven actief is in de technische arbeidsbemiddeling. Hij haalt de meeste energie uit het helpen van mensen bij hun volgende carrièrestap. Daarbij heeft hij bewust gekozen voor de proces- en maakindustrie, vanwege zijn fascinatie voor de mensen achter de alsmaar voortrazende revolutie die de industrie teweegbrengt.

In zijn vrije tijd geniet Ben het meest van zijn gezin. Daarnaast laat hij zijn creativiteit graag de vrije loop in de keuken, luistert hij graag naar muziek en speelt hij piano.