Skip navigation MENU

Hardware Engineer

Wat houdt de functie Hardware Engineer in?

Als hardware engineer behartig jij de besturingssystemen binnen technische projecten.

Wat doet een Hardware Engineer?

Als hardware engineer vertaal je de functionele eisen naar een elektrisch ontwerp om deze daarna tot in detail (in Eplan) uit te werken. Je signaleert verbeterpunten en doet voorstellen voor het optimaliseren van het ontwerp, bijvoorbeeld het gebruik van materialen. Naast de ontwerptaken ben je ook verantwoordelijk voor het onderzoeken naar nieuwe ontwikkelingen en houd jij je bezig met het controleren van de installatie en werking van het ontwerp.

Met wie werken Hardware Engineers samen?

Als Hardware Engineer werk je vaak in multidisciplinaire teams aan een projecten. Collega’s met wie je direct samenwerkt zijn Mechanical Engineers, Software Engineers, Inkopers en Test Engineers. Samen werk je aan een nieuw te ontwikkelen product of optimaliseer je bestaand producten.

Wat maakt de functie als Hardware Engineer leuk?

In deze functie ben je voortdurend bezig met de juiste balans vinden tussen de technologie en het gebruiksgemak van de eindgebruiker. Door de snelle ontwikkelingen binnen de technische sector is het ook van belang dat jouw kennis altijd up-to-date is en dat je dit toepast in nieuwe producten.

Bij welke bedrijven en sectoren kun je werken als Hardware Engineer?

Als hardware Engineer kun je werken bij automatiseringsbedrijven, productontwikkelaars of binnen de machinebouw.

Wat verdient een Hardware Engineer?

De hoogte van het salaris is hangt af van de kennis en ervaring die jij hebt. Als junior Harware Engineer met een hbo-diploma ligt het startsalaris rond de €2800,- bruto per maand. Als ervaren hardware engineer kan dit salaris oplopen tot ongeveer €5500,- bruto per maand.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden als Hardware Engineer?

Vanuit deze rol zou je door kunnen groeien tot coördinator of manager van de afdeling. Dan zal het salaris nog wat verder kunnen oplopen.

Welke opleiding heb je nodig om Hardware Engineer te worden?

Voor het invullen van deze rol moet je een afgeronde hbo- of wo-opleiding hebben, of op dit niveau kunnen acteren. Studierichtingen die hierbij aansluiten zijn Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Mechatronica of Technische Informatica.

Welke ervaring en kennis heb je nodig om Hardware Engineer te worden?

Je moet kennis hebben van het ontwerpen van besturingssystemen in AutoCAD of Eplan.

Welke vaardigheden heb je nodig om Hardware Engineer te worden?

Het is van belang dat je gestructureerd kunt werken, accuraat bent en je goed overzicht kunt houden. Vanuit deze rol werk je vaak in multidisciplinaire teams om tot een goed ontwerp te komen, dus het is ook van belang dat je goed kunt samenwerken met andere disciplines.

Benieuwd naar deze Hardware functie?
Bekijk relevante vacatures!

Lees hier de ervaring van andere Engineers