Skip navigation MENU

Mechanical Product Engineer Erwin – Orlaco

T-Level bemiddelde Erwin voor een functie als Mechanical Product Engineer bij Orlaco, marktleider op het gebied van camera- en monitorsystemen voor commerciële en industriële voertuigen. Erwin was niet actief op zoek, maar werd wel benaderd gezien zijn passende profiel. T-Level zorgde voor de sollicitatiebegeleiding, coördinatie en bemiddeling en 3 maanden later startte Erwin vol enthousiasme bij Orlaco.

Contact met T-Level

Al in 2008 solliciteerde Erwin via T-Level op een functie op het gebied van productontwikkeling. Dat bleek geen passende baan te zijn. Toen T-Level een vacature van Orlaco in haar portefeuille kreeg, kwam Erwin weer in beeld. Zijn profiel sloot goed aan en er waren veel raakvlakken met zijn interessegebieden.
“Eigenlijk was ik helemaal niet actief op zoek,” zegt Erwin. “Maar de vacature sprak me wel meteen aan. Kunststofproducten hebben namelijk al langer mijn interesse. Ook de optiek en het gebruik van camera’s vind ik interessant, net als de automotive branche. Dat is nieuw voor mij, omdat ik hiervoor 12,5 jaar bij ATAG-keukenapparatuur heb gewerkt.”

“Eigenlijk was ik helemaal niet actief op zoek”

Digitaal sollicitatieproces

Vanwege de Covid-uitbraak liep het sollicitatieproces volledig digitaal. Toch had Erwin nog één voorwaarde voor hij een definitief besluit over deze baan kon nemen. “Ik wilde graag met eigen ogen het bedrijf en de producten bekijken. In nauwe samenwerking met Orlaco heeft T-Level kunnen realiseren dat er na werktijd een veilige rondleiding kon worden gegeven.

Bemiddeling

T-Level heeft zich sterk gemaakt voor deze functie bij Orlaco. “Er is goed overleg vooraf geweest hoe we het gesprek gingen insteken, voordat ik bij Orlaco werd geïntroduceerd. Het ging vooral om het verduidelijken van de verwachtingen over en weer. Ik wilde graag 32 uur werken en Orlaco ging uit van 40 uur.” Uiteindelijk heeft T-Level hier succesvol op ingespeeld en is uitgekomen op een 36-urige werkweek. Drie maanden na het eerste contact kon Erwin al starten. “Ik ben blij dat T-Level mij benaderd heeft voor deze functie, want ik heb het erg naar mijn zin.”

Erwin aan de slag bij Orlaco

Functie als Mechanical Product Engineer

Vanuit de rol als Mechanical Engineer is het mooi om een compleet product te zien ontstaan. Orlaco levert aan vooraanstaande voertuigfabrikanten over de hele wereld. Met hun systemen verhogen zij de veiligheid, verbeteren de ergonomie, creëren meer comfort en zorgen voor meer efficiëntie. “Ik ben verantwoordelijk voor het mechanische stuk van de camera, de behuizing en arm van de camera. Deze camera wordt aan de vrachtwagen bevestigd. Hierbij werk ik samen met de Optical en Hardware Engineers. Het is belangrijk dat dit product aan specifieke normen voldoet voor certificering. Bovendien moeten we ervoor zorgen dat de camera in het ontwerp van de vrachtwagenbouwer past. In het project zit ik met drie Mechanical Engineers. In totaal werken er in het bedrijf twaalf Mechanical Engineers. De gehele engineeringsafdeling bestaat uit 60 Engineers.”

Positief over werken bij Orlaco

Erwin heeft het naar zin bij Orlaco. “Het is een leuk bedrijf met een fijne werksfeer en collega’s van verschillende leeftijden. Dat spreekt mij aan. Orlaco beschikt bovendien over een mooi productportfolio.” Erwin is aan het team van Orlaco toegevoegd, omdat ze een andere productiekant opgaan. Hij legt uit: “De camerasystemen werden voorheen achteraf aan een voertuig gebouwd. Onlangs Is Orlaco begonnen met het produceren van systemen die tijdens de bouw van bijvoorbeeld een vrachtwagen worden ingebouwd. Dat betekent dat aan nog meer eisen moet worden voldaan. De productie dient afgestemd te worden op de productielijn en bekabelingssystemen van de vrachtwagenbouwer.”

Ook nieuwsgierig naar passende vacatures? T-Level weet de weg. Naast bemiddeling geven wij je ook graag vrijblijvend loopbaanadvies.