Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Jacco – Bronswerk Heat Transfer

Jacco was twee jaar bezig met zijn deeltijd hbo-opleiding Mechanical Engineering toen bleek dat in zijn baan de doorgroeimogelijkheden minimaal waren. Voor Jacco daarom een goede reden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Jacco kwam via een medestudent in contact met T-Level, wat geresulteerd heeft in een nieuwe baan bij Bronswerk. Hier kan hij zijn baan goed combineren met de deeltijdstudie en heeft hij ook een mooi toekomstperspectief. 

Carrièreswitch

Van jongs af aan was Jacco al geïnteresseerd in vrachtwagens. Na zijn mbo-opleiding Bedrijfswagentechniek werkte hij dan ook bijna 10 jaar met veel enthousiasme als bedrijfswagentechnicus. Tot het idee opborrelde om verder te studeren: “Gaandeweg merkte ik dat ik graag dieper de materie in wilde duiken. Rond mijn 30e heb ik daarom de knoop doorgehakt. Ik dacht: als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit meer.” Zo startte Jacco met een deeltijd hbo-opleiding Mechanical Engineering naast een nieuwe baan in de halfgeleiderindustrie. Na twee jaar als engineering trainee bleken de mogelijkheden beperkt om – parallel aan zijn studie – door te groeien. Reden voor Jacco om op zoek te gaan naar een functie met meer perspectief én ruimte voor zijn hbo-studie.

“Op zoek naar een functie met perspectief.”

De wereld van mechanica

Via een medestudent kwam Jacco bij T-Level terecht. “Op dat moment was ik mijzelf aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en viel Bronswerk Heat Transfer me positief op: een bedrijf dat actief is op het gebied van mechanica en thermodynamica sprak me enorm aan. Kort na het kennismakingsgesprek bij T-Level bracht de recruiter een functie bij Bronswerk onder mijn aandacht. Dat T-Level deze link zelf ook meteen had gelegd op basis van mijn interesses en profiel vond ik nog wel het mooiste.”

“T-Level legde de juiste link op basis van mijn interesses en profiel.”

Na twee gesprekken kon Jacco direct aan de slag als Mechanical Engineer bij Bronswerk: “Ik werk mee aan het ontwerpen van shell and tube heat exchangers. Een uitdagende en zelfstandige functie waarin ik tekensystemen leer kennen, internationale codes leer lezen en controles op tekenwerk uitvoer.” En een nieuwe baan combineren met een intensieve hbo-studie, hoe verloopt dat? “Ik word oprecht en prettig gestimuleerd bij mijn studie. Ook heeft T-Level goede afspraken kunnen maken met Bronswerk: wekelijks heb ik een middag studieverlof voor het volgen van colleges. Daarnaast is het nooit een probleem als ik extra verlof moet opnemen vanwege tentamens.”

“Ik krijg alle ruimte voor mijn hbo-opleiding naast mijn baan. Ik word oprecht en prettig gestimuleerd bij mijn studie. Ook heeft T-Level goede afspraken kunnen maken over studieverlof.”

Na 10 jaar ervaring in de transportwereld was het voor Jacco wel even wennen om – inmiddels ruim twee jaar geleden – weer ‘onderaan de ladder’ te beginnen: “Ik heb mijn jongensdroom bijgesteld, maar daar zijn veel nieuwe en interessante dingen voor in de plaats gekomen. De collegiale sfeer en de groeimogelijkheden binnen Bronswerk geven me bovendien veel positieve energie.”