Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Gerben – Euro-Rigging

Na zijn studie Mechanical Engineering wilde Gerben het liefst vlekkeloos doorstromen naar de arbeidsmarkt. Naast een aantal directe sollicitaties legde Gerben via een vacaturebank contact met T-Level voor de functie Junior Engineer bij Euro-Rigging. Dit ingenieursbureau is actief op het gebied van de zware werktuigbouw, met specialistische kennis op het gebied van systemen voor hijsen en transport.

Passende werk- en bedrijfscultuur

“Helaas bleek de vacature bij Euro-Rigging in de tussentijd al vervuld. Toch heeft de Recruiter van T-Level de opdrachtgever weten te overtuigen en kon ik kennismaken. Daar bleken mijn karaktereigenschappen inderdaad nauw aan te sluiten bij de cultuur en manier van werken bij Euro-Rigging: ik hou ervan om open te communiceren, werk oplossingsgericht – zowel in teamverband als in mijn eentje – en breng graag energie op de werkvloer.

“Door T-Level ben ik toch in gesprek gekomen met het bedrijf.”

Vrijwel meteen na mijn gesprek bleek dat we er wederzijds wel uit waren. “De knoop was dan ook zo doorgehakt,” aldus Gerben. Dat zijn karakter van doorslaggevend belang was, blijkt ook uit het feit dat Gerben ondanks zijn stage-ervaring in precisie-engineering aan de slag kon in de wereld van de zware werktuigbouw. Gerben: “Euro-Rigging was ervan overtuigd: techniek valt te leren, persoonlijke kenmerken ombuigen gaat minder eenvoudig.”

Volop gelegenheid om brede ervaring op te doen

Inmiddels werkt Gerben ruim een jaar bij Euro-Rigging, eerst op detacheringsbasis en nu in vaste dienst. Gerben: “Het eerste jaar kreeg ik volop gelegenheid om in mijn eigen tempo brede ervaring op te doen. Het voelde overigens of ik al in dienst was, heel prettig. Tijdens het introductiejaar kreeg ik goede begeleiding van mijn collega’s en waren er regelmatig contactmomenten met T-Level. Ook kreeg ik al snel grotere opdrachten en meer verantwoordelijkheden, heel interessant.”

“Ik kreeg goede begeleiding en er waren regelmatig contactmomenten met T-Level.”

“In mijn werk kan ik helemaal mijzelf zijn. Nu sta ik op het punt om in overleg mijn POP te gaan formuleren. Mijn ambitie is om uiteindelijk als projectleider in de werktuigbouw te functioneren. Ik voel me helemaal op mijn plek bij Euro-Rigging en verwacht er nog veel interessante projecten te kunnen realiseren, samen met mijn collega’s.”

“Ik voel mij helemaal op mijn plek en verwacht nog veel interessante projecten te kunnen realiseren.”