Skip navigation MENU

Mechanical Engineer Mieke – Offshore

Een collega student – campus consultant bij T-Level en bezig met een afstudeeropdracht op de Universiteit Twente – attendeerde Mieke op de recruitmentservice van T-Level. Mieke ambieerde een functie waarin zij zich na haar studie werktuigbouwkunde verder kon ontwikkelen tot allround Mechanical Engineer, via de combinatie ontwerpen én berekenen.

Allround engineer functie in offshore of machinebouw

“In de vacatures die ik geplaatst zag, lag het accent meer of op het ene of het andere aandachtsgebied. Terwijl juist de combinatie mij aansprak.” Bovendien ging haar voorkeur uit naar een functie in de offshore of de machinebouw. Mieke: “Daar ligt mijn interesse, het leek mij uitdagend om mee te werken aan dergelijke indrukwekkende constructies. Het liefst met bouw op locatie, voor mij echt een meerwaarde. Ik vond het prettig om te ervaren dat T-Level Recruitment vanuit een technische achtergrond werkt, hierdoor begreep de recruiter mijn ambities en branchevoorkeur direct. De Consultants van T-Level spreken dezelfde taal.”

“T-Level werkt vanuit een technische achtergrond en begreep hierdoor mijn ambities en voorkeuren.”

De functie en werkomgeving passen precies

T-Level bracht Mieke in contact met één van haar klanten uit de scheepsbouw. Inmiddels werkt Mieke daar als Engineer. “Functie inhoudelijk is mijn werk heel interessant: ik ontwerp complete systemen door modelleren, technisch tekenen en rekenen met FEM (Finite Element Method). Ook doe ik nu ervaring op met de praktische kant van de werktuigbouwkunde: alle ontwerpen moeten goed en efficiënt te produceren zijn.”

“Het werk is helemaal zoals ik me tijdens mijn studie had voorgesteld.”

De functie en werkomgeving passen precies in het plaatje. Mieke: “Ik krijg nu alle ruimte om nog beter te worden in mijn vak. Ik werk in een jong, enthousiast team aan prachtige constructies voor de offshore, die op loopafstand van mijn werkplek worden gemaakt. Helemaal zoals ik me tijdens mijn studie had voorgesteld.”