Skip navigation MENU

Technisch Traineeship

Heb jij net een technische hbo-studie afgerond, maar vind je het erg lastig om te bepalen wat je met je studie wilt gaan doen? Of wil je een baan vinden, maar daarnaast jezelf verder ontwikkelen? Dan kan technisch traineeship daar een oplossing voor zijn. In een traineeship ga je werkervaring opdoen, maar daarnaast heb je ook een opleidingsbudget die jij kunt gebruiken voor jouw ontwikkeling. Wil jij je bijvoorbeeld specifieke vakkennis opdoen, of jezelf persoonlijk verder ontwikkelen dan kun jij hiervoor trainingen of cursussen volgen. Wil jij weten wat het inhoudt om te doen? Lees dan verder!

Wat houdt een Technisch Traineeship in?

Als Technisch Trainee werk je in een functie bij een specifiek bedrijf dat aansluit bij jouw interesses en leer je in relatief korte veel aspecten van een bedrijf, de producten en technologieën kennen. Je wordt gezien als volwaardig engineer, maar krijgt begeleiding van een ervaren collega. Bij het bedrijf waar je werkt is vaak productie aanwezig, zodat je de producten/machines waaraan je werkt ook daadwerkelijk gemaakt ziet worden. Naast je werkzaamheden is het belangrijk dat je werkt aan jou ontwikkeling. Hiervoor stel je vooraf een ontwikkelingsplan op. De inhoudt van het traineeship wordt hier vervolgens op afgestemd. Het traineeship duurt een jaar en na dit jaar is het de intentie dat je in dienst gaat treden bij het bedrijf waar je tijdens het traineeship gewerkt hebt.

Wat ga je doen in een Technisch Traineeship?

Als Trainee kun je veel kanten op. Samen kijken we welk bedrijf en welk functie het beste bij je past. Door de historie van T-Level en vele opdrachtgevers in een breed scala aan industrieën is de variëteit aan groot. Van de ontwikkeling van camerasystemen voor voertuigen tot trailers voor wegtransport. Van personenlift voor torenflats tot (speciaal)productiemachine voor zonnecellen. Wil je de diepte in en je verder ontwikkelen als Engineer dan kan dat. Wil jij het Technisch Traineeship volgen en liever aan verschillende projecten werken om nog beter te kunnen ontdekken wat bij je past? Dat kan door het Technisch Traineeship te volgen met de intentie om vervolgens bij de klant in dienst te treden. Lees dan hier verder.

Voor het traineeship werkt T-Level onder andere samen met Lagerwey, Bredenoord, Broshuis, Howden Thomassen Compressors, Interface, Nestlé, Mitsubishi Elevators, Rademaker, Remeha, Tempress, Tetra Pak, VMI Group en Apollo Vredestein.

Hoe werk je aan jouw ontwikkeling tijdens een Technisch Traineeship?

Naast jouw werkzaamheden ga jij ook bezig met jouw ontwikkeling. Je krijgt een aantal vaste cursussen en trainingen die je verder zullen helpen tijdens jouw loopbaan. Daarnaast krijg je een opleidingsbudget die jij samen met een opleidingscoördinator kunt inzetten op de punten waarin jij wilt verbeteren en die aansluiten bij jouw ontwikkelingsplan. Dat kan vakinhoudelijk zijn, maar ook persoonlijk. De opleidingscoördinator helpt je bij het vinden en kiezen van de juiste cursussen en trainingen. Deze cursussen en trainingen volg je deels tijdens werktijden, maar er wordt ook van je verwacht dat jij buiten werktijden hier tijd en energie in investeert. Dit doe jij niet alleen maar samen met jou groep mede Trainees. Regelmatig komen jullie samen voor intervisies en bedrijfsbezoeken. Hier ga je met elkaar in gesprek en leer je van de ervaringen van anderen en ontdek je meer over het bedrijf waar je collega werkzaam is. De ervaringen en jouw ontwikkeling bespreek je periodiek met jouw begeleider om het traineeship zoveel mogelijk af te stemmen op jouw voorkeuren en wensen.

Welke voordelen heeft een Technisch Traineeship?

T-Level heeft in haar bestaan heel veel kennis opgebouwd van de industrie en contact met veel uiteenlopende bedrijven binnen de maakindustrie. Als jij op zoek bent naar een Technisch Traineeship dan kan T-Level dat bieden door de verschillende projecten in onder andere de regio’s Drenthe, Gelderland, Groningen, Friesland, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Vereiste is een Technische hbo- of wo-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde, Autotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde of aanverwant. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een Technisch Traineeship in jouw regio? Kijk dan in ons vacatureoverzicht.

Wil je meer weten over de functie-inhoud, praten met een van onze Trainees of Engineers, of wil je onderzoeken of een Technisch Traineeship bij jou past? Kom dan eens langs voor een kopje koffie!