Skip navigation MENU

Support Engineer Max – VMI

Via zijn eigen netwerk kwam Max in contact met T-Level. Hij was op zoek naar een nieuwe baan met meer uitdaging bij een productiebedrijf. Zo kwam de bemiddeling van Max bij VMI in Epe tot stand. T-Level werkt al lang samen met VMI en hierdoor is het bekend waar zij naar op zoek zijn. Het was daarom al snel duidelijk dat het profiel van Max maar ook zijn wensen en ambities goed aansluiten bij VMI. 

Op zoek naar een coördinerende rol bij een productiebedrijf

Max – afgestudeerd Werktuigbouwkundige aan de UT – werkte als Production Engineer bij een producent van systeemwanden. “Op een gegeven moment had ik nog wel leuke opdrachten, maar waren deze teveel repeterend en boden te weinig uitdaging. Ik wilde een meer coördinerende rol vervullen binnen een producerend bedrijf: wel de band met techniek houden, maar niet alleen de tekeningenpakketten en berekeningen aanleveren.”

“Mijn wensen vormden de insteek bij het zoeken naar een passende functie.”

Open communicatie en kandidaatwensen centraal

Via een vriend, zelf via T-Level bemiddeld voor een vaste baan, kwam hij in contact met T-Level. “De communicatie met mijn contactpersoon bij T-Level was heel erg open. Mijn wensen vormden de insteek bij het zoeken naar een passende functie. Bovendien hoefde ik geen dagen vrij te nemen voor de gesprekken, omdat T-Level hier zeer flexibel mee omging, zowel in tijdstip als plaats,” vertelt Max.

“Ik hoefde geen vrij te nemen voor de gesprekken, omdat T-Level hier flexibel mee omging. Zowel qua tijdstip als plaats.”

Slechts 1 gesprek bij VMI, wereldmarktleider op het gebied van machines voor de autobandenindustrie, was er nodig voor de match. “VMI was op zoek naar technici met de juiste soft skills om multidisciplinaire teams te verbinden en om adequaat om te gaan met eventuele frustraties van collega’s. De menselijke kant in de functie van Support Engineer was precies was ik zocht, bovendien zit VMI letterlijk bij mij om de hoek.”

Nuchtere aanpak

“Als Support Engineer ben ik de hele dag bezig om projecten soepel te laten verlopen. Ik fungeer als vraagbaak voor monteurs in de fabriek in Epe en voor de veldmonteurs die wereldwijd werkzaam zijn. Aspecten als pneumatiek, regel- en sensortechniek maken de technische kant van mijn werk heel interessant. Ook denk ik graag een paar stappen vooruit met de engineers die zich met de ontwikkeling bezighouden, zodat er efficiencyslagen kunnen worden gemaakt,” aldus Max.

En de cultuur? Max: “Binnen VMI zit ik uitstekend op mijn plek, het bedrijf groeit en mensen staan echt centraal. Iedereen krijgt ruimte om verantwoordelijkheid te nemen en er is weinig gelaagdheid. Bovendien spreekt de nuchtere cultuur me zeer aan: wat moet gebeuren, moet gewoon worden gedaan.”

“Binnen VMI zit ik uitstekend op mijn plek, het bedrijf groeit en mensen staan echt centraal.”