Skip navigation MENU

Manager Process Development Edwin – Apollo Vredestein

Edwin was aan het oriënteren voor een nieuwe baan en online kwam hij verschillende vacatures van T-Level tegen. Hij besloot contact op te nemen en kort daarna had hij via T-Level zijn eerste gesprek bij Apollo Vredestein.  Een internationaal ontwikkelaar en producent van hoogwaardige banden. Erwin ging aan de slag als Process Engineer maar heeft zich inmiddels doorontwikkeld tot Manager Process Development.

Kies een vak waar je hart ligt

Na zijn hbo-opleiding Werktuigbouwkunde besloot Edwin zijn bedrijfskundige kennis uit te breiden via de opleiding Technology Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kom uit een ondernemersgezin en heb ervaren dat als je veel tijd aan je werk besteedt, je een vak moet kiezen waar je hart ligt. Voor mij persoonlijk was dat de combinatie van techniek en bedrijfskunde,” aldus Edwin. Na zijn afstuderen werkte Edwin ruim twee jaar als Manufacturing Engineer bij een relatief klein productiebedrijf. Vanwege de bedrijfsomvang en een aantal reorganisaties bleken de doorgroeimogelijkheden beperkt en ging hij op zoek naar een functie met meer perspectief.

Zeer flexibel

Edwin kwam via een aantal online vacatures in contact met T-Level en werd binnen een paar weken voorgesteld bij Vredestein, internationaal ontwikkelaar en producent van hoogwaardige banden, voor de functie van Process Engineer. “Zowel Vredestein als T-Level waren – ondanks de zomerstop – zeer flexibel in het plannen van de sollicitatiegesprekken. Dit stond mij erg aan.”

“Zowel Vredestein als T-Level waren – ondanks de zomerstop – zeer flexibel in het plannen van de sollicitatiegesprekken.”

Competenties en een ‘positief onderbuikgevoel’ gaven wederzijds de doorslag: “Natuurlijk is kennis en kunde van belang. Bij Vredestein solliciteer je echter niet naar een functie, maar naar een loopbaan. Dan wegen competenties als beïnvloeding en projectleiderschap veel zwaarder mee.”

“Je solliciteert niet naar een functie, maar naar een loopbaan.”

Doorgegroeid naar Manager

Edwin werkt op de afdeling productindustrialisatie, de schakel tussen R&D en Productie. Inmiddels is hij doorgegroeid tot manager van een team met 14 Process Engineers. “Aan mij de uitdaging om prioriteiten te stellen en balans te houden tussen structurele verbetering en de nodige ad hoc onderwerpen. We werken aan een oneindig proces: als team wil je het altijd beter doen terwijl de randvoorwaarden en input constant veranderen,” vertelt Edwin.

Via T-Level heeft Edwin zelf ook een aantal nieuwe collega’s aangenomen: “Ik merk dat het persoonlijke contact, de flexibiliteit en het inschattingsvermogen van de recruiter de doorslag geven. Door een goede voorselectie verloopt het proces heel efficiënt en is er grotere kans van slagen.”

“Het persoonlijke contact, de flexibiliteit en het inschattingsvermogen van de recruiter geven de doorslag.”