Skip navigation MENU

Manufacturing Engineer Quinten

Quinten start als Manufacturing Engineer via T-Level bij een technische toeleverancier voor de Agrarische Industrie. Een nieuwe baan binnen een nieuwe industrie. Daarmee maakt Quinten een carrièrestap die opnieuw mogelijkheden geven voor groei en ontwikkeling.

Omdat Quinten op jonge leeftijd al veel samen met zijn buurman sleutelde aan brommers en auto’s lag de keuze voor een Werktuigbouwkundige opleiding na de middelbare school voor de hand. Na een aantal jaar aansluitend bij bedrijven in de metaalverwerkende industrie te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Excelleren in productieverbetering

Als Manufacturing Engineer is Quinten in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor het verbeteren van productiemiddelen en het productieproces, op het gebied van kwaliteit en kwantiteit. Een rol waarin hij zijn oplossingsgerichte en communicatieve kwaliteiten perfect kwijt kan. “Tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met mijn nieuwe werkgever werd mij duidelijk dat ze oprecht bereid zijn om te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat was voor mij een doorslaggevende factor om de stap te maken.”

Keuze uit opdrachtgevers

“Ook het sollicitatieproces verliep vlot,” vervolgt Quinten. “Binnen een dag na mijn sollicitatie zat ik aan tafel met Maikel en Bram, Consultants van T-Level. Tijdens deze kennismaking heb ik mijn werkervaring en ambities toegelicht, waarna ze al direct met concrete opties kwamen.” De Consultants zorgde ervoor dat Quinten binnen een week bij drie verschillende bedrijven op gesprek kon. “Deze snelheid en kunde waardeer ik sterk!”

Quinten uitte zijn passie voor het oplossen van technische uitdagingen, bij voorkeur in een dynamische omgeving waar de tijd voorbijvliegt. “Doordat ik in korte tijd bij verschillende bedrijven op gesprek ging werden de onderlinge verschillen goed duidelijk. Mijn indrukken kon ik delen met Maikel en Bram, die volgens allebei met mij meedachten. Dit maakte dat ik weloverwogen de knoop kon doorhakken en heb gekozen voor deze rol als Manufacturing Engineer.”

Aandacht voor wensen en behoeften

“Iedere zoektocht naar een nieuwe baan is uniek. Omdat we bij Quinten bemerkten dat hij graag vlot schakelt, hebben wij in ditzelfde tempo gezocht naar mooie opdrachtgevers,” licht Consultant Maikel toe. “Waar deze procedure bijzonder vlot verliep, hoeft dit niet bij iedere kandidaat zo te verlopen.”

De teams binnen T-Level zijn zo ingericht dat de wensen en behoeften van de kandidaat centraal staan. “Door onze teamstructuur kunnen we vanuit de juiste focus snel schakelen. Samen met mijn collega’s kon ik Quinten bij zijn voorkeursbedrijven voorstellen. De aandacht en snelheid leidde in dit geval tot een mooi succes,” besluit Maikel.

Quinten was zeer te spreken over de persoonlijke aandacht en het proactief meedenken over zijn volgende carrièrestap. “Het loont om met T-Level in gesprek te gaan vanwege hun diepgaande kennis van de markt en hun vermogen om wensen te vertalen naar passende functies,” aldus Quinten.

Sta jij open voor een gesprek over jouw volgende carrièrestap? Neem contact op met Maikel, Bram of een van de andere consultants van T-Level. En wie weet maak jij ook sneller dan verwacht een gunstige carrièrestap.